Обавештење за родитеље новоуписане деце

20.08.2020.

Поштовани родитељи,

За новоуписану децу од септембра 2020.г. адаптација ће се реализовати као и претходних година уз ваше учешће са мањим изменама, а у складу са препорученим епидемиолошким мерама.

Боравак у групи са дететом током прве радне недеље септембра ће бити могућ са једним родитељем на следећи начин: родитељ у групи и објекту борави са дететом до сат времена по распореду који праве заједно са мед.сестром/васпитачем. Важно је да први контакт  детета са вртићем и особљем буде у присуству родитеља јер се на тај начин смањује стрес за дете и адаптација је лакша и бржа.  За одрасле је обавезно ношење маске све време  током  боравка у вртићу. Родитељ је дужан да понесе своју маску, а каљаче за обућу добија на уласку у вртић.

За распоред боравка у групи потребно је да се у периоду од  24 - 28. августа (од 8-12 часова) прошетате са дететом до објекта у који је  уписано, упознате се са простором, потражите мед.сестру/васпитача вашег детета и договорите се о времену и начину адаптације.

Након прве недеље деца ће боравити по плану као и претходних година.

ДИНАМИКА АДАПТАЦИЈЕ НОВОУПИСАНЕ ДЕЦЕ  радна 2020/21. година

СЕПТЕМБАР

 ГРУПА IГРУПА IIГРУПА III
I НЕДЕЉА родитељ присутан у групи До сат временаДо сат временаДо сат времена
II НЕДЕЉА-деца бораве без родитеља8-10h10-12h12-14h
III НЕДЕЉА-деца бораве без родитеља8-1130  h8-1130  h8-1130  h
IV НЕДЕЉА-деца бораве без родитељаОстају на спавањуОстају на спавањуОстају на спавању

НАПОМЕНА:

  • ОБА ВАСПИТАЧА/СЕСТРЕ РАДЕ ИСТУ СМЕНУ ПРВЕ 3 НЕДЕЉЕ - од 8-14ч
  • ДЕЦА КОЈА СЕ ТЕШКО АДАПТИРАЈУ ОСТАЈУ НА СПАВАЊУ КАДА РОДИТЕЉ И ВАСПИТАЧ ПРОЦЕНЕ ДА ЈЕ ТО МОГУЋЕ.
  • РАСПОРЕД ДЕЦЕ ПО ГРУПАМА адаптације ПРАВИ ВАСПИТАЧ ЗАЈЕДНО СА РОДИТЕЉИМА у периоду 24-28. августа од 08-12 часова
  • ПОТРЕБНО ЈЕ ДА РОДИТЕЉИ ДОЂУ са децом у периоду 24 - 28. августа од 08-12 часова У ОБЈЕКАТ ГДЕ ЈЕ ДЕТЕ УПИСАНО при чему ће дете упознати вртић, а родитељ ЋЕ ДОБИТИ СВЕ ПОТРЕБНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ВАСПИТАЧА/ M.СЕСТРЕ.
  • Предшколци који крећу у поподневни четворочасовни припремни прешколски програм долазе вртић у које је дете уписано 1. септембра у 15ч где ће бити одржан заједнички родитељски састанак на коме ће деца бити распоређена по групама. Тада родитељ васпитачу прилаже лекарску потврду.

За сва додатна питања и недоумице контактирајте Установу на 304-750.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram