Велики људи од малих ногу

20.09.2019.

Данас је у Београду одржана Конференција "Велики људи од малих ногу"  на коме су потписани уговори о додели средстава са 20 општинских управа. Међу њима је и Град Шабац који ће наредних 36 месеци реализовати пројекат "Инклузивно предшколско васпитање и образовање". Средства за реализацију пројектних активности обезбеђена су од стране Светске банке посредством Министарства просвете, науке и технолошког разввоја.

Циљ пројекта је унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, као и унапређење координације и сарадње између релевантних актера у пружању холистичких и висококвалитетних услуга предшколског васпитања и образовања са акцентом на децу из друштвено осетљивих група.
Предшколска установа "Наше дете" једна је од партнера у овом пројекту поред Дома здравља "Др Драга Љочић", Центра за социјални рад "Шабац" и Удружења грађана "Лига за здравље".

Кроз овај Пројекат предвиђено је постизање циљева:

  1. Унапређење доступности предшколских услуга за децу из осетљивих друштвених група;
  2. Правичност којом ћемо допринети остваривању једнаких могућности за учење и развој деце из осетљивих друштвених група;
  3. Обезбеђивање подршке породицама за развој родитељских компетенција;
  4. Јачање капацитета институција и организација у ЈЛСУ  за пружање услуга деци и породицама из осетљивих друштвених група.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram