Месец очева у дворишту школе у Волујцу

15.06.2021.

Данас је у Волујцу, у дворишту Основне школе "Доситеј Обрадовић", организована пројектна активност МЕСЕЦ ОЧЕВА.

У оквиру пројекта "Подршка деци и породици из осетљивих друштвених група у пружању једнаких могућности за учење и развој" реализован је програм посвећен очевима и њиховој улози у развоју деце. Спортским надметањем одмерили су снаге на полигону спретности и показали зашто су они супер тате.

Овим пројектом окупили смо читаве породице из Заблаћа, Волујца, Накучана и Букора и постигли постављени циљ подршке породицама за развој родитељских компетенција.

Сретствима Гранта обезбеђене су медање за децу и мајице за тате, као и освежење за све учеснике, а све је организовано у заједничкој сарадњи запослених волујачке школе и предшколске установе.

Циљ пројекта јесте оснаживање родитеља и породица деце најмлађег узраста, тј. од рођења до поласка у школу, за стварање услова за холистички развој деце кроз подизање свести о значају стимулације у периоду раног развоја код куће и кроз обезбеђивање приступа одговарајућим услугама у заједници.

Фото: кооринатор Пројекта, Биљана Мркоњић

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram