Мобилна школа родитељства

29.10.2020.

"Мобилна школа родитељства" активност је у оквиру пројекта "Подршка деци и породици из осетљивих друштвених група у пружању једнаких могућности за учење и развој". Средства за реализацију активности обезбеђена су од стране Светске банке посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у оквиру пројекта  "Инклузивно предшколско васпитање и образовање"  (ЕЦЕЦ).

Мобилни тим је формиран како би се бавио едукацијом родитеља на сеоском подручју на територији града Шапца.  Теме које обрађујемо усмерене су на превенцију - здраве стилове живота и здрав развој детета. А говорили смо и о Новим основама, документу којим се дефинише концепција предшколског васпитања и образовања.

На основу обиласка терена где смо разговарали са породицама, потенцијалним корисницима пројекта, овог пута смо састанак организовали у расположивим просторима у Миокусу и Дреновцу.

Мобилни тим чинили су едукатори  Марина Алексић, дефектолог - логопед, Нађа Радучић, педагог и Јасмина Ћосић, васпитач и руководилац сеоског подручја ПУ. Техничку подршку пружила им је координатор Пројекта Биљана Мркоњић, социолог.

„Подршка спровођењу овог пројекта обезбеђена је путем грантова додељених у оквиру пројекта ECEC посредством Владе Републике Србије средствима зајма Светске банке. Мишљења изнета овде одражавају погледе аутора и не представљају нужно ставове Министарства просвете или Светске банке”
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram