Наша Установа реализатор програма "Подршка, не перфекција"

28.02.2019.

У сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић, ПУ "Наше дете" реализује радионице за радитеље у оквиру програма "Подршка, не перфекција". Овај програм намењен родитељима/старатељима деце до 6 година старости.

Програм се састоји од 10 двосатних радионица, које се одржавају током 10 седмица за мале групе од по 15 родитеља/старатеља. Радионице воде стручни фацилитатори из локалне заједнице, међутим највише знања и најбоље савете очекујемо од самих родитеља/старатеља. У свакој радионици родитељи/старатељи ће кроз дружење и разне активности имати прилику да:

1. прошире своје знање о развоју детета и његовог мозга, као и стратегије за промовисање развоја;

2. развијају вештине управљања стресом, комуникације и конструктивног решавања проблема;

3. повећају самоефикасност, самопуздање и доступност подршке.

Циљ програма није да се од учесника направе перфектни родитељи/старатељи, него да се они оснаже додатним знањем, вештинама и подршком на коју могу да се ослоне у обављању најтежег и најважнијег посла—унапређивање развоја потенцијала сопствене деце у њиховим најосетљивијим годинама, а самим тим и наших будућих генерација. (Извор: https://novakdjokovicfoundation.org/sr/project/program-podrska-ne-perfekcija)

Цео овај програм не би био успешно реализован без наших васпитача који су прошли обуку и постали сјајни фацилитатори радионица.

Још једна од радионица која је реализована у оквиру Фондације одржана је 25. фебруара 2019. у просторијама Ђенерали осигурања, а тиче се још једне обуке за васпитаче коју је водила психолог Смиљана Грујић. Представник наше Установе и васпитача била је Марина Гајић, која је са ових сусрета понела још једно искуство које ће бити значајно у даљој реализацији овог Програма.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram