ПОДРШКА, НЕ ПЕРФЕКЦИЈА

15.03.2018.

Родитељи/старатељи, као први учитељи у животу своје деце, имају огромну улогу у стварању темеља како би деца могла да остваре своје снове. У Србији скоро сваки други родитељ/старатељ каже да нема довољно времена за себе и да је исцрпљен. Стога је Фондација Ђоковић осмислила програм "Подршка, не перфекција" како би пружила родитељима/старатељима деце до 6 година старости прилику да размене искуства, прошире своја знања и створе мрежу подршке.

Програм се састоји од 10 двосатних радионица, које се одржавају током 10 седмица за мале групе од по 16 родитеља/старатеља. Радионице воде стручни фацилитатори, међутим највише знања и најбоље савете очекујемо од самих родитеља/старатеља. У свакој радионици родитељи/старатељи ће кроз дружење и разне активности имати прилику да:
1. прошире своје знање о развоју детета и његовог мозга, као и стратегије за промовисање развоја;
2. развијају вештине управљања стресом, комуникације и конструктивног решавања проблема;
3. повећају самоефикасност, самопуздање и доступност подршке.
Циљ програма није да се од учесника направи перфектни родитељи/старатељи, него да се они оснаже додатним знањем, вештинама и подршком на коју могу да се ослоне у обављању најтежег и најважнијег посла—унапређивање развоја потенцијала сопствене деце у њиховим најосетљивијим годинама, а самим тиме и наших будућих генерација.
До сада су спроведена два циклуса у по четири града. Сада, Фондација Ђоковић покреће трећи циклус у Шапцу, Свилајнцу, Великој Плани, Београду, Оџацима и Пећинцима.
Позивамо све родитеље да нам се јаве, који су заинтересовани да учествују у радионицама које ће се одржати у нашем граду!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram