Полазак у школу - значајна је транзиција у животу детета

25.02.2019.

Појам транзиције односи се на редовне прелазе током значајних раздобља у животу појединца или групе. Та кретања дешавају се између простора или места, различитих људи, искустава, очекивања, навика и прилагођавање новим условима. Транзиција из вртића у школу - значајан је период у животу једног детета. То је процес промена и изазова који намећу потребу укључивања свих актера који имају значајне друштвене улоге у животу детета - породица, васпитачи, учитељи, како би прелазак у школу био олакшан.

 

Наша Установа, годинама уназад има праксу добре сарадње са свим школама, која ће бити наредни степеник у процесу образовања наших предшколаца. Радимо на процесу повезивања и умрежавања свих кључних страна, у циљу унапређивања образовне подршке деци.

Васпитачи познају децу, имају искуство у раду и знају које су информације потребне школи; организују заједничке састанке и активности, са циљем размене информација које доприносе очувању континуитета метода и облика рада, квалитета интеракције и информација о захтевима које се постављају пред дете између два нивоа образовања.

Деци помажемо да развију одређена знања, навике, да могу самостално да брину о себи, да умеју да остваре контакт са вршњацима и одраслима, што ће им касније помоћи да лакше започну први разред. Током свакодневних активности учимо како изгледа пут од куће до школе, како школа изгледа, која су то права и обавезе у школи.

У прилогу смо приказали фотографије где се види једна од посета основној школи, у овом случају предшколци из вртића "Младост" и "Бамби" прошетали су до ОШ "Јеврем Обреновић.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram