Учешће на Конференцији "Интерсекторска сарадња у интересу све деце"

24.05.2021.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је онлајн сусрет „Интерсекторска сарадња у интересу све деце“ у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања. Конференција је на једном месту окупила више од 150 представника локалних самоуправа.

До сада остварене резултате у оквиру програма грантова представили су Зрењанин, Шабац, Мерошина, Лесковац и Оџаци. О резултатима и даљим плановима испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја говориле су државна секретарка Анамарија Вичек и Гордана Косановић, саветник при кабинету министра.

Након годину и по дана реализације локалних пројеката адаптирано је и опремљено укупно 48 нових просторија за васпитно-образовни рад, преко 2500 деце за сада је или укључено у предшколски систем кроз полудневни свакодневни програм или похађа флексибилне програме (2-3 пута недељно) а преко 2300 родитеља је учествовало у радионицама о родитељству, раном развоју, излетима, спортским радионицама. Поред тога набављено је 8 возила за превоз деце и мобилних тимова, ојачана је сарадња 159 партнерских институција на локалном нивоу, а око 900 мушких чланова породица из осетљивих група учествовало је са децом у радионицама, едукацијама од стране центара за социјални рад и лекара из домова здравља, спортским активностима.

Целу онлајн Конференцију можете погледати на следећем линку:

Онлајн конференција „Интерсекторска сарадња у интересу све деце“, 21.05.2021.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram