Вртић у шуми као један од видова васпитно образовног рада

18.11.2019.

Више од годину дана у нашој Установи веома успешно се релизује Вртић у шуми, као један од видова васпитно образовног рада.

Најпре су наши васпитачи, у Центру за стручно усавршавање прошли обуку под називом "Вртић у шуми". Ова обука понудила је сазнања и вештине које су биле од помоћи у реализацији новог облика васпитно образовног рада у нашој Установи. Циљеви оваквог рада јесу: очување психофизичког здравља деце и одраслих; подстицај деце да истражују, испитују, испробавају; истраживање шуме као простора за учење и стварање; креирање програма и коцепта живота који се заснива на дечјим потребама, интересовањима, знањима, идејама, предлозима...

Постоје групе које често посећују Летњиковачку шуму, а њима свакодневно се прикључују и нове које са подједнаким ентузијазмом развијају своја интересовања која су у вези са овим програмом. Размена идеја и вршњачко учење овде нарочито долазе до изражаја.

У прилогу су снимци вртића "Снежана" чија деца редовно иду у шуму и тамо заједнички истражују.

Такође, ту су и фотографије малишана вртића "Шврћа" који су нови у овој причи и јако су расположени да и они буду редовни посетиоци шуме.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram