Замак у кући, предлог игара

06.04.2020.

Скривалица може бити било шта што дете изабере као своје сигурно место. Може да буде саграђено од било којих материјала и било где у кући. Јастуци, чаршави, ћебад, столице, столови, кутак испод степеница или картонска кутија. Ако се играте са бебом то може бити само оградица од велике књиге, часописа или јастука. Све долази у обзир.

Пустите дете да бира што више, и место, и материјале за изградњу свог Скровишта. Будите гост у дететовом скровишту и поштујте његова правила.

Допустите детету и подстакните га да у своје Скровиште однесе своје омиљене играчке или друге личне ствари које изабере.

Питајте га како се зове његово сигурно место: скровиште, пећина, тврђава, кућица или гнездо? Причајте о томе ко све има скровиште и шта може све да се ради у скровишту.

Свака активност у скровишту је добродошла - читање књиге, причање прича, лешкарење, скривање омиљених ствари или тајни свет омиљеног јунака.

Ужина у скровишту може бити врхунац заједничког опуштања!

За ову игру биће вам потребни:

Јастуци
Ћебад
Столице
Столови

Извор: https://www.unicef.org/serbia/kutak-za-igru

Фотографије: родитељи и деца Предшколске установе "Наше дете"

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram