Новак Ђоковић Фондација отворила Центар за родитеље у ПУ ,,Наше дете" Шабац у сарадњи са партнерима The Human Safety Net-ом i Generali Osiguranja Srbija

25.10.2021.

У оквиру програма „Подршка, НЕ перфекција“ (ПНП) Новак Ђоковић Фондација данас је у Шапцу отворила Центар за родитеље при ПУ „Наше дете“. Центри за родитеље, у којима ће се одржавати ПНП радионице вођене од стране обучених фацилитатора, представљају јединствен пројекат који се у Србији реализује по први пут. Сврха центара је да се родитељи и старатељи деце узраста до 6 година додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци и створили мрежу међусобне подршке. Средства су обезбеђена од стране пројекта „Прошири утицај“, иновативне вишегодишње стратегије The Human Safety Net-а која за циљ има ширење друштвеног утицаја на најугроженије породице и одговорне предузетнике.

 

У плану је да током 2021. и 2022. широм Србије буде отворено 15 оваквих центара.

„Отварање нашег четвртог Центар за родитеље данас у Шапцу – кроз примерну сарадњу са нашим дугогодишњим партнерима из Generali Osiguranja Srbija, представља важан успех и догађај за Новак Ђоковић Фондацију и наше домаћине, децу и родитеље. Центар у ПУ „Наше дете“ један је од мреже који ће чинити њих 15 широм Србије – у коме ћемо родитељима и старатељима пружити најбоље услове како бисмо их подржали и оснажили да позитивно и конструктивно утичу на одрастање и живот њихове деце. Унапред се радујемо нашим заједничким остварењима у Шапцу и ширењу пријатељства и перспективе заједничког рада,“ рекла је овим поводом Маја Кремић, национална директорка Новак Ђоковић Фондације.

 

„Кроз програм „Подршка, НЕ перфекција“ Новак Ђоковић Фондација од 2017. године са успехом помаже све већем броју породица широм Србије, у чему се посебно истиче улога радионица које доприносе отварању центара попут овог у Шапцу. Оне представљају место где се заједнични гаје праве вредности попут искрености, поштовања, људске топлине – у духу подршке и саосећања – и срећни смо да констатујемо да је данашњи повод потврда да смо заједно на правом путу!“ нагласила је Смиљана Грујић, главна програмска менаџерка Новак Ђоковић Фондације.

Новак Ђоковић Фондација основана је 2007. године као организација која улаже у предшколско образовање у Србији, земљи у којој тек свако друго дете има приступ предшколском образовању. Рад Фондације темељи се на уверењу да се предшколским образовањем могу променити животи деце и целе заједнице. То се постиже стварањем најквалитетнијих програма и окружења за учење, у којима је прилику да се усавршава имало више од 2.200 васпитача и учитеља. Новак Ђоковић Фондација је до сада реконстуисала и изградила 47 вртића и помогла више од 47.505 деце.

The Human Safety Net је иницијатива Generali grupe која повезује људе ради пружања подршке онима којима је најпотребнија. Са циљем да унапреди живот људи ван оквира свакодневног пословања, Генерали група удружила је снаге са непрофитним организацијама широм света. Компанија Generali Osiguranje Srbija прикључила се иницијативи октобра 2017. године, а већ наредне године склопила је партнерство са Фондацијом Новак Ðоковић. Генерали Осигурање Србија ангажује своје запослене и пружа финансијску подршку програму „Подршка, не перфекција”, који помаже родитељима и старатељима да деци узраста до шест година пруже шансу за бољу будућност упркос тешким животним околностима.

„У оквиру Generali-јеве иницијативе The Human Safety Net, већ три године подржавамо рад нашег партнера Новак Ђоковић Фондације и њен програм „Подршка, НЕ перфекција. Додатна средства омогућиће нам да, кроз Центре за родитеље, дамо подршку још већем броју родитеља и старатеља широм земље, пружимо им стручну помоћ, али и место на којем ће моћи да размене искуства и изазове са којима се свакодневно сусрећу. Верујемо да ћемо едукацијом и оснаживањем родитеља и старатеља деци обезбедити срећније одрастање и боље шансе за будућност.“ додала је Јелена Бикар, директор-координатор за животна осигурања Generali Osiguranja Srbija.

 

„Програм „Подршка, НЕ перфекција“, кроз сарадњу са Новак Ђоковић Фондацијом и њиховим партнерима, у нашој установи је реализован у свих седам циклуса, у више вртића, од самог почетка 2017. године. Захвални смо на прилици да отварањем Центра за родитеље, програм убудуће реализујемо у удобном „кутку“ који пружа сигурност, постаје место које ће окупљати родитеље и кад се пројекат заврши. Кроз заједничке активности са установама и организацијама у локалној заједници, наша установа пружа различите видове подршке породицама са децом предшколског узраста, а Центар за родитеље нам је значајан „ветар у леђа“ да ову подршку унапређујемо“, закључила је Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете”.

Планирано је да програм „Подршка, НЕ перфекција” до краја 2023. године обухвати још 2.800 родитеља и скоро 5.600 деце, уз блиску сарадњу са државном и локалном управом.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram