Састанак координатора

19.02.2021.

Данас је у просторијама Предшколске установе одржан састанак координатора партнерских институција које заједнички раде на пројекту  "Подршка деци и породици из осетљивих друштвених група у пружању једнаких могућности за учење и развој". Састанку су присуствовали представници локалне самоуправе, Предшколске установе, Центра за социјални рад и Удружења грађана "Лига за здравље". Оправдано су били одсутни представнии Дома здравља.

Пројекат се реализује у оквиру Гранта "Инклузивно предшколско васпитање и образовање" и траје од октобра 2019. до октобра 2022. године.

С обзиром да се ближимо крају 18. месеца реализације, односно пројекат ће бити на својој половини, одржан је састанак координатора како би сумирали оно што је до сада урађено и шта је оно што чека актере пројектних активности које су претходних месеци ограничени због ситуације у вези са пандемијом. Без обзира на то и трудећи се да испоштујемо све епидемиолошке мере, прилагодили смо активности па корисници ипак нису ускраћени за оно што је најављено.

Током протеклих неколико месеци више него што је пројектом планирано Мобилни тим је излазио на терен у оквиру Мобилног саветовалишта. Разговарали смо са корисницима и делили пакете које смо сакупили од појединачних донација и прилога од стране Хуманитарне организације "Хумано срце".

У расположивим просторијама села  Миокуса, Дреновца и Заблаћа одржане су Мобилне школе родитељства на које су родитељи веома позитивно реаговали.

У наредном периоду одржаће се едукативне представе за децу у сарадњи са Театром Вожд, а у Поцерском Причиновићу почеће са радом Играоница намењена деци од 3 до 5,5 година.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram