Са децом у шабачким селима

27.09.2019.

Радну 2019/2020. започели смо са 34 припремне предшколске групе на сеоском подручју са укупно 324 предшколца. Њима се током године придружују и млађа деца тако да са око 1000 њих на сеоском  подручју реализујемо васпитно - образовни рад. Новина је да је Предшколска установа обезбедила, подршком Градске управе која је и оснивач, комби са 17+1 седиштем којим бисмо превозили децу из удаљених засеока како би и они имали могућност боравка у овим сеоским мешовитим групама.

Окружени природом, деца са сеоског подручја укључена су у све активности које организује ПУ. На челу са својим руководиоцем, ова радна јединица показала се као једна од најуспешнијих када је координација у питању. Добра сарадња са локалним месним заједницама и школама, деци у селима омогућава лакшу тзв. транзицију, односно лакше постају "школарци" за разлику од малишана у граду.

У наредне три године сеоско подручје биће укључено у Пројекат "Подршка деци и породици из осетљивих друштвених  група у пружању једнаких могућности за учење и развој", чија су средства обезбеђена од стране Министарства просвете и којим ћемо укључити и ону децу која још нису у систему.

У прилогу су фотографије из села Синошевић у коме деца заједно са својом васпитачицом уређују нови простор.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram