Светски дан породице, 15. мај

15.05.2020.

Светски дан породице обележава се од 1994. године када је проглашен на Генералној скупштини Уједињених нација.

Циљ обележавања овог датума је да се стави акценат на важност породице као основног елемента друштва, да се подстакне деловање друштва у корист породице, доношење одлука које ће осигурати бољи стандард и квалитет живота породица, као и уважавање породичног начина живота.

Породица је најважнији сегмент друштва. Она је друштво у малом (микродруштво). Поред репродуктивне, привредне и социјалне, има и значајну психолошку, васпитну и социјализацијску улогу.

Наша Установа важан је партнер у функционисању породице. Од те сарадње, зависи и квалитет васпитно образовног рада. Темељ тих партнерских односа су поштовање личности и улоге родитеља, стварање могућности за укључивање родитеља, уважавање њихових идеја, толерантност, стрпљивост и поштовање приватности породице.

Годинама смо се трудили да изградимо поверење породица и будемо значајан партнера у васпитавању њихове деце, па смо тако и у кризним временима, као што је последњих неколико месеци, гледали да будемо ослонац у свакодневном функционисању. Трудили смо се да подстакнемо остваривање васпитне функције породице. Градили смо отворену комуникацију, размењивали идеје где нам је заједничко било очување здравља и безбедности свих нас.

Позитивне критике од стране породица које су последњих дана стизала на нашу адресу, дају нам задатак да у истом духу развијамо нашу Установу и будемо и даље важан ослонац за све породице са децом предшколског узраста.

 

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram