ЈУН ЈЕ МЕСЕЦ ОЧЕВА

11.06.2022.

У оквиру пројекта “Подршка деци и породици из осетљивих друштвених група у пружању једнаких могућности за учење и развој” реализован је програм посвећен очевима и њиховој улози у развоју деце. Кроз едукацију првих фолклорних корака, у сарадњи са Домом културе из Прњавора, сви полазници радионице показали су зашто су баш они супер тате.

Овим пројектом окупили смо тате Прњавора и постигли постављени циљ подршке породицама за развој родитељских компетенција.

Средствима Гранта обезбеђене су медање за децу и мајице за тате, као и освежење за све учеснике, а све је организовано у заједничкој сарадњи запослених вртића „Колибри“ и Дома културе из Прњавора.

Циљ пројекта јесте оснаживање родитеља и породица деце најмлађег узраста, тј. од рођења до поласка у школу, за стварање услова за холистички развој деце кроз подизање свести о значају стимулације у периоду раног развоја код куће и кроз обезбеђивање приступа одговарајућим услугама у заједници.

 

„Подршка спровођењу овог пројекта обезбеђена је путем грантова додељених у оквиру пројекта ECEC посредством Владе Републике Србије средствима зајма Светске банке. Мишљења изнета овде одражавају погледе аутора и не представљају нужно ставове Министарства просвете или Светске банке”
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram