Локалне институције заједничким активностима у промоцији павилне исхране и здравих стилова живота

02.11.2020.

Навике у исхрани код деце није довољно да формира само родитељ, а деца то свакако не могу сама. Једино кроз заједнички став свих локалних актера који се баве децом могуће је постићи да она од најраније доби формирају позитивна уверења о својим навикама у исхрани.

О исхрани наше деце нарочиту пажњу посвећују нутриционисти ПУ који, не само што пажљиво креирају јеловнике, веће се баве превенцијом и формирањем посебне културе обедовања код деце. Радионице на ову тему усмерене су од деце ка широј локалној заједници. Једна од радионица на тему здраве исхране одржана је протекле недеље у трпезарији вртића "Снежана" где су нутриционисти заједно са васпитачима подстицали децу да развију своје компетенције на пољу правилне исхране.

     вртић "Снежана"

    

Предшколска установа "Наше дете" годинама има изузетну сарадњу са Заводом за јавно здравље. Током радне године трудимо се да низом заједничких активности говоримо о овој значајној теми. Осим радионица, организују се и ликовни конкурси где се деца кроз ликовне активности изражавају и комуницирају и тако уче једни од других. Током октобра, који је означен као месец правилне исхране, организовали смо изложбу дечјих радова, а представници Завода за јавно здравље су у то име поделили захвалнице неким од учесника.

На линковима испод можете погледати јеловник за први део новембра, као и савете који се тичу значаја калцијума у исхрани.

Новембар 1 део 2020

ЗНАЧАЈ КАЛЦИЈУМА У ИСХРАНИ

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram